Mindset Groeiboekje

Mindset, faalangst en onderpresteren: Feedback op inzet en groei

 Het groeiboekje is een werkboekje voor talentontwikkeling. Voor kinderen om zelf te reflecteren en registreren. Ze leggen hierin hun groei in 9 kerncompetenties vast. Deze kerncompetenties zijn afgeleid van de executieve functies en de vaardigheden van de 21e eeuw. Hiermee bouwen zij aan een growth mindset. De competenties zijn uitgewerkt in ruim 194 proces deelvaardigheden en 121 product deelvaardigheden. 

Het boekje wordt geleverd als pdf bestand. Na dubbelzijdig printen en nieten ontstaat een boekje van 40 bladzijden op A5 formaat. 

Door het aan te schaffen krijgt u het recht om ongelimiteerd afdrukken te maken voor uw eigen school of praktijk. U mag het bestand natuurlijk niet delen met collega's buiten je eigen school of praktijk.

De kosten zijn € 25,00. U kunt het boekje bestellen door een mailtje te sturen naar jan@talent3xl.nl met daarin ook het factuuradres. Scholen in Nederland kunnen achteraf betalen op factuur. Particulieren betalen vooraf. Betalen via PayPal kan ook, maar dan brengen we wel de € 1,70 extra kosten bij u in rekening.

Gratis krijg je er ook nog een handleiding voor de begeleider bij van 8 pagina’s en 9 pagina’s met gebruiksdocumentjes die het werken met het Groeiboekje ondersteunen. 

In juni 2017 hebben we een tweede versie samengesteld. De opzet is ongewijzigd, maar de details niet. We hebben nog meer structuur aangebracht zodat de verschillende lagen van een competentie nog beter zichtbaar worden. Ook hebben we de nummering van de praktische competenties (leren leren) logischer gemaakt. De vaardigheden waarmee gestart wordt hebben we verminderd van ruim 30 naar 20 (en dat is dan inclusief maximaal 2 strikt persoonlijke doelen (één van het kind zelf en één vanuit de leerkracht) en 9 start productdoelen) De belangrijkste toevoeging staat op blz. 39: naast het overzicht van invuldata, is er nu ook een lijst van top en tipgevers, de mensen die feedback gaven en je vaardigheden onderschreven! Verder kun je eigen producten toevoegen op blz. 35-38. Het aantal pagina’s is van 32 naar 40 gegaan.

Download hieronder de inhoudsopgave en meer voorbeeldbladzijden:

Excerpt Groeiboekje vs 2 2017
PDF – 1,2 MB 2308 downloads

Cursus “Talentbegeleider LOOD”

Voor degenen die willen leren hoe je (nog beter) met leergebied overstijgende onderwijs doelen kunt werken in de klassenpraktijk van alledag bieden wij de de cursus : ‘Talentbegeleider LOOD’. Het groeiboekje in combinatie met het activiteitenboekje komen hierin uitgebreid aan bod. Voor informatie hierover zie bijbehorende pagina.