Werken vanuit een allesomvattend kader

Blij ben ik met de autometafoor die Ans Ramaut en Monique van Haaren bedacht hebben om met dubbel bijzondere kinderen door reflectie aan hun executieve vaardigheden te werken. Maar het zou een gemiste kans zijn dat daardoor de indruk ontstaat dat alle kinderen en vooral ook alle hoogbegaafde kinderen dat als doel zouden moeten hebben (Zie ook het kritische artikel van onderzoekers Mariëtte Huizinga en Dieter Baeyens (VU A'dam) in JSW nr 5 van januari 2022). Daarom vraag ik met de hieronder gratis te downloaden kaartjes met hulpzinnen nog een keer aandacht voor ook een vijftal andere belangrijke doelen voor (hoogbegaafde) kinderen: leren samenwerken, communiceren en analytisch, creatief en kritisch denken. De LOOD lijst is een ander hulpmiddel om daar concreet mee te werken. We zijn ook bekend met de kritiek van o.a. Biestra  op de z.g. vaardigheden van de 21e eeuw. Het onderwijs ook als doel moet hebben: brede vorming en het bevorderen van kansengelijkheid, duurzaamheid en democratie. Daaraan werken we met onze MIP thema’s! Zie desbetreffende pagina.

LOOD lijsten

 GROEIBOOM gr 1- 4 en LOOD-lijst gr 4-8

Op deze pagina vindt u ook de meest actuele leergebied overstijgende onderwijsdoelen lijst. We zijn er trots op dat deze door ons ontwikkelde lijst door veel talentencoaches in het reguliere basisonderwijs, peergroepen, plusklassen en Leonardoklassen gebruikt wordt. Ook scholen die thematisch werken hebben er veel plezier van. Ze zijn onderdeel van ons pakket "Werken met doelen". In dat pakket zitten alle documenten die we ontwikkeld hebben om vanaf groep 1 tot groep 8 met leergebied overstijgende doelen te kunnen werken. (Zie verder op deze pagina). Speciaal voor jongere kinderen ontwikkelden wij ook de Groeiboom.

Reactie plaatsen

Reacties

Debbie Schonenberg
6 maanden geleden

Wat een fantastisch materiaal

Marijke van Veelen
3 jaar geleden

Ik gebruik al jaren mijn eigen vesie van de Loodlijst, maar wil toch weer eens terug naar de versie van jullie! Vandaar
Vr Groet en bedankt!

Anja de Groot
3 jaar geleden

Hartelijk dank, wij werkten nog met de oude lijsten die je ooit eens maakte.

christiena Meijer-Wanders
3 jaar geleden

Hallo , vandaag voor het eerst gehoord over de LOOD lijst en zou graag het bestand ontvangen om mij hier verder in te verdiepen. Alvast bedankt!

tineke
4 jaar geleden

graag ontvang ik de loodlijst voor mijn school.

Jan van Nuland
4 jaar geleden

Hallo allemaal,
Allereerst om misverstanden te voorkomen: mijn lijst heet de LOOD lijst (afkorting van Leergebied Onafhankelijke Onderwijs Doelen) en is dus geen loonlijst. Ik heb de digitale vorm ondertussen met jullie gedeeld.
Vr gr Jan

Marjolein Kars
4 jaar geleden

Zou je het mij kunnen mailen?? Alvast bedankt!!
Groetjes
Marjolein

D. Drent
4 jaar geleden

Zou je de loonlijst via drive met mij willen delen? Alvast bedankt!

Jan van Nuland
4 jaar geleden

Hallo Marrit,

Ik heb het gedeeld!

Vr gr Jan

Marrit de Veer
4 jaar geleden

Zou je de loonlijst via drive met mij willen delen? Hartstikke bedankt!