MIP etiketten inrichting kleuterlokaal

Gepubliceerd op 30 maart 2022 om 17:09

30-3-2022. Je kunt met elkaar veel leuke en goede ideeën bedenken, maar het meest leer je toch van die ideeën toepassen in de praktijk. Tijdens het werken met een kleuter met de MIP bladen besefte ik ineens weer hoe belangrijk de inrichting van het lokaal kan zijn.

In het lokaal waar wij zaten stond op de kast een globe. Die bleek een ontzettende aantrekkingskracht te hebben op de kleuter waarmee ik werkte. Ik herinnerde me toen ook een opmerking van Fred Janssen die vertelde dat hij aan een kleuterjuf had voorgesteld om brillekaartjes op de kasten van haar lokaal te plakken.

Eenmaal thuis kon ik het niet laten hierop verder te denken.  Het resulteerde in een overzicht met mogelijkheden voor een "talentrijke" aanvulling op de inrichting van het kleuterlokaal dat je hiernaast kunt downloaden.

Enkele nieuwe elementen waarvoor ik zou willen pleiten, zijn naast standaard een globe in het lokaal te hebben, ook een "mini tijdlijn" op te hangen. Een etiket bij de thermometer, de verbanddoos en de afvalsorteerbak in de klas zou ook iets toevoegen. Ook een poster met alle 26 talenten zou een mooie zijn. En tenslotte: het etiket van de rechter met "eerlijkheids knap" bij wie zou dat horen? Bij de juf of meester of toch bij een kind dat daar erg goed in is?

Zomaar wat ideeën die collega's in de onderbouw hopelijk inspireren! Want laten we niet vergeten dat er ook kinderen in je klas (kunnen) zitten die een grote ontwikkelingsvoorsprong hebben en die hongeren naar meer en diepere kennis!

MIP Etiketten Lokaalinrichting
PDF – 1,7 MB 310 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.